8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”), ustanowiony w 2007 roku przez ówczesnego Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou. Dlatego właśnie taka data na realizację działań podejmowanych przez nasze dzieci i rodziców w zakresie profilaktyki zdrowego żywienia.
Nie od dziś wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. Wszystkie klasy I-III pod kierunkiem wychowawców i koordynatrów akcji włączyły się w tegoroczną akcję przygotowania zdrowych posiłków.
Dzięki uprzejmości fundacji "Mocni Mocą Nadziei" udało nam się zrealizować ten cel. Otrzymaliśmy produkty w postaci zdrowych owoców i warzyw, z których z pomocą rodziców przygotowaliśmy pyszne śniadanka.
Dziękujemy za współpracę i wspieranie naszych działań.
koordynatorzy:
Małgorzata Maciejewska i Małgorzata Kamińska